HHHS VIII 2007

Erövringens Tid

HHHS VIII den 26 augusti innebar ett långt kapitel i turneringens historia. Det var nämligen detta år vi kom att expandera från att vara en angelägenhet för nästan enbart Högsbo/Frölunda till att bli lika med ett inofficiellt stadsmästerskap i StreetHockey. Symboliskt för detta så hette segrarna Långedrag SHC.

Mästarna Långedrag SHC

Målvakt: Johannes Börjesson
Försvarare: Niclas Jonsson
Center: Viktor Robertsson
Anfallare: Magnus Bertilson

Finalisterna Högsbo F&FT

Målvakt: Martin Jellback
Försvarare: Sara Alavik
Center: Stefan Carlsson
Anfallare: Robin Johansson

Treorna Partille Bulls

Målvakt: Mikael Thompson
Försvarare: Patrik Lundqvist
Center: Philip Gustavsson
Anfallare: Gustav Linde

Troféegalan

Bäste Spelare: Gustav Linde
Bäste Målvakt: Martin Jellback
Bäst Defensiv: Niclas Jonsson
Bäst Offensiv: Gustav Linde
Årets Kämpe: Christian Peschardt

Prestationer

Poängkung: Gustav Linde
Målkung: Gustav Linde
Assistkungar: Magnus Bertilson
& Stefan Carlsson
Lägst insläppta: Mikael Thompson

Första Stjärnlaget

Målvakt: Martin Jellback
Försvarare: Niclas Jonsson
Center: Viktor Robertsson
Anfallare: Gustav Linde

Andra Stjärnlaget

Målvakt: Mikael Thompson
Försvarare: Patrik Lundqvist
Center: Stefan Carlsson
Anfallare: Magnus Bertilson

Lagens Bäste Spelare

Högsbo F&FT: Stefan Carlsson
Högsbo Hill: Matthias Hansson
Högsbo HS: Christian Peschardt
Långedrag SHC: Viktor Robertsson
Partille Bulls: Gustav Linde

Fyrorna Högsbo Hill

Målvakt: Thomas ???
Försvarare: Linus ???
Center: Oskar Alsing
Anfallare: Matthias Hansson

Femmorna Högsbo HS

Målvakt: Christian Peschardt
Jimmy Karlsson
Oscar Lindmark
Mikael ???
Behöver namnet
på den sista

Vi bevittnade förmodligen historiens jämnaste grundspel som faktiskt utmynnade i att om Högsbo Frid & Fröjd Träslöjd hade slagit Partille Bulls i sista grundspelsmatchen istället för tvärt om så hade de båda lagen ändå fått möta varandra i semi, fast seedade ett och fyra istället för fyra och ett som nu blev fallet så att säga. De fick nu den segern i semin istället vilket kan antas ha varit det som egentligen betydde något. Stefan Carlsson rundade i Sudden Death kassen från höger och satte den via målvaktens axel i närmsta krysset med en backhand kan tänkas. Wow.

Segrarna då? Jo Långedrag SHC bestod av ett mycket jämnt lag och på den nivån att namnbytet endast dagar innan turneringen från Allstars till SHC (Street Hockey Club) knappast hade varit nödvändig. De hade en fullt konkurrenskraftig målvakt i Johannes Börjesson längst bak, den blivande Bäste Defensive spelaren Niclas Jonsson, en sniper i form av Magnus Bertilson och ett rivjärn med målkoll av sällan skådat slag i Viktor Robertsson.

Hör på denna då: Högsbo Hills Oskar Alsing blev tvungen att bege sig innan bronsmatchen för att hinna tillbaka till sitt regemente där han legat stationerad i en månad nu. Det är en första för allt och detta var sannerligen ännu ett nytt skäl att avvika från HHHS på. En spelare från Högsbo HS ersatte honom i bronsmatchen och gjorde ett mål och två assists i en match som Högsbo Hill ändå förlorade mot Partille Bulls.
Partille ja, de hade i mål historiens äldste spelare i HHHS, still going strong Mikael Thompson 47 år och 11 månader ung. Den absoluta höjdpunkten fanns dock i Gustav Linde som efter att ha visat prov på helt fantastisk teknik, målsinne men även defensivt ansvar blev utvald till både Bäste Offensive Spelare och Bäste Spelare. När laget mötte Högsbo Frid & Fröjd Träslöjd i grundspelets sista match nämnd tidigare så gjorde han lagets alla mål i 6-3-vinsten. Laget fylldes sedan på av två spelare varav Philip Gustavsson hade ett ruggigt slagskott som han bl.a noterade ett hattrick med och Patrik Lundqvist som inte var långt ifrån priset som bäste defensive spelare.

Silvermedaljörerna Högsbo Frid & Fröjd Träslöjd ledda av Stefan Carlsson som i och med finalplatsen tog sitt tredje HHHS-silver att lägga till sina fem guld hade dock mer att komma med. Tyvärr blev ju Frölunda Indians J20-gubbe Tim Thysell tvungen att tacka nej till deltagande i årets HHHS på grund av att han blivit strandsatt i Finland med övriga Super Elit-laget en dag för länge. Frid & Fröjd Träslöjd hade nu istället dels turneringens Bäste Målvakt Martin Jellback att skryta med, eller enligt honom själv sköter han den biten bäst själv fick jag höra av en av hans polare efter utnämningen. Nu skulle det tydligen inte bli någon hejd på skrytet från hans sida blev sagt, men bra var han trots allt. Turneringens ende tjej Sara Alavik spelade som en hel karl i defensiven och sköt också ett hattrick medans Thysells ersättare Robin Johansson är en bra målskytt även om humöret sviktade i motgång.

Högsbo HS då? Jo de var ett gäng 14-åringar som säkert har framtiden för sig i HHHS, i år blev det respass efter fyra raka förluster och -23 totalt i protokollet. Christian Peschardt i mål belönades dock efter turneringen med Årets Kämpe efter att han i deras båda första matcher samt i den sista visat prov på att hela tiden ha inställningen att matchen fortfarande står lika. Han påminner om Dany Khoshaba som var målvakt i bl. a. Högsbo StreetCats i början av årtusendet på det sättet även om Peschardt nu inte gick med upp i anfallet titt som tätt som Khoshaba brukade göra. Nu undrar ni kanske varför jag drog upp honom i en text om HHHS 2007 men nu råkade Högsbo StreetCats också vara mitt lag på den tiden samt att själva klubben var det jag som bildade tillsammans med brorsan.

Poängligan: Alla med 6 matcher om inte annat noterat
Plac Spelare Pos Lag Mål Ass TP
1 Gustav Linde A Partille Bulls 16 6 22
2 Magnus Bertilson A Långedrag SHC 12 8 20
3 Viktor Robertsson C Långedrag SHC 12 7 19
4 Matthias Hansson A Högsbo Hill 11 7 18
5 Stefan Carlsson C Högsbo F&FT 7 8 15
6 Oskar Alsing (5 ma) C Högsbo Hill 10 4 14
7 Niclas Jonsson F Långedrag SHC 7 6 13
8 Philip Gustavsson C Partille Bulls 6 3 9
9 Robin Johansson A Högsbo F&FT 7 1 8
10 Patrik Lundqvist F Partille Bulls 4 4 8
11 Linus ??? F Högsbo Hill 3 5 8
12 Sara Alavik F Högsbo F&FT 3 1 4
13 Oscar Lindmark (4 ma) ? Högsbo HS 1 0 1
14 Mikael ??? (4 ma) ? Högsbo HS 1 0 1
15 Jimmy Karlsson (4 ma) ? Högsbo HS 0 1 1
16 Okänd (4 ma) ? Högsbo HS 0 0 0
Ersättaren i bronsmatchen ? Högsbo Hill 1 2 3

All heder till samtliga deltagare i HHHS 2007 som också fick med sig varsitt hockeykort från vårt lotteri hem varav sex var autografkort eller jerseykort. Niclas Jonsson var utöver det flitig och fick därför också med sig en av de officiella matchbollarna hem, den bär två blåa prickar på sig.
Tack också till domaren Ronny Öhlander som ställde upp trots att det var på hans bröllopsdag, en mycket bra insats som vanligt från honom lägger jag till.
Turneringens allt-i-allo och arbetshäst Jörgen Torstensson är inte att förglömma, utan honom hade ingen turnering kunnat genomföras.

Målvaktsligan: Alla med 6 matcher om inte noterat
Pla Spelare Lag 0:or Insl/MA
1 Mikael Thompson Partille Bulls 1 2.67
2 Martin Jellback Högsbo F&FT 1 2.83
3 Johannes Börjesson Långedrag SHC 1 3.17
4 Thomas Högsbo Hill 0 4.50
5 Christian Peschardt (4 ma) Högsbo HS 0 5.75

Och så tar väl jag åt mig lite av äran också. Jag balanserade protokollförandet med spelare som mestadels inte hade några nummer med att samtidigt utse och notera de olika matchernas Bäste inom våra fem olika kategorier som har framkommit i texten. Detta kom sedan att utgöra var de olika priserna för dessa hamnade. Det var svettigt men definitivt värt det, till nästa år ska vi dock ha en mer specialinriktad jury med bl. a. mig i den så att jag bara kan sitta och äta bananer, dricka Jolt-cola och njuta av högklassig StreetHockey.

Matcherna
# Lag Resultat
1 Partille Bulls – Högsbo HS 5-1
2 Högsbo F&FT – Högsbo Hill 2-2 (1-0, 1-2)
3 Långedrag SHC – Högsbo HS 6-0 (4-0, 2-0)
4 Högsbo Hill – Partille Bulls 0-3
5 Långedrag SHC – Högsbo F&FT 1-1 (0-1, 1-0)
6 Högsbo HS – Högsbo Hill 1-8 (1-5, 0-3)
7 Partille Bulls – Långedrag SHC 3-5 (1-2, 2-3)
8 Högsbo F&FT – Högsbo HS 4-0 (1-0, 3-0)
9 Högsbo Hill – Långedrag 9-7 (3-3, 6-4)
10 Partille Bulls – Högsbo F&FT 6-3 (5-2, 1-1)
Semi Högsbo Hill – Långedrag 4-8 (2-6, 2-2)
Semi Partille Bulls – Högsbo F&FT 4-5 SD (3-1, 1-3, 0-1)
Brons Partille Bulls – Högsbo Hill 6-3 (4-1, 2-2)
Final Långedrag SHC – Högsbo F&FT 4-2 (1-0, 3-2)

Tekningar användes för första gången inte i HHHS pga blandningen av hockey- och innebandyklubbor, detta var dock inte bara första utan även sista gången de saknades.

Spelare i diverse lag gör sig redo inför dagen. I svart närmast kameran mottagaren av Årets Kämpe Christian Peschardt i Högsbo HS.

Spelare i Partille Bulls och Högsbo F&FT. Philip Gustavsson, turneringens ”Bäste Spelare” Gustav Linde, Robin Johansson samt sittandes åldersrekordsinnehavaren Mikael Thompson.

Högsbo HS i svarta tröjor, dessa har framtiden för sig men vi saknar fortfarande en del namn. Oscar Lindmark i silvrig hjälm och Jimmy Karlsson med blå klubba. Årets Kämpe Christian Peschardt i mål tar sig en klunk mellan varven.

Högsbo HS mot mästarna Långedrag SHC. ”Okänd” tar skottet, i mål Johannes Börjesson, framför mål turneringens ”Bäste Defensive Spelare” Niclas Jonsson, i vita hjälmar Viktor Robertsson och Magnus Bertilson. Oscar Lindmark i silvrig hjälm till höger.

Högsbo Hill mot Partille Bulls. Matthias Hansson, Linus ???, Gustav Linde, Patrik Lundqvist, Mikael Thompson, Oskar Alsing och Philip Gustavsson.

Partille Bulls Patrik Lundqvist och Mikael Thompson.

Partille Bulls Patrik Lundqvist och Philip Gustavsson.

Högsbo F&FT:s Sara Alavik, Martin Jellback och Stefan Carlsson. Domare Ronny Öhlander är det som får dem alla att fälla blicken. 😛

Långedrag SHC mot Högsbo F&FT. Mästarna klarar sig med blotta förskräckelsen, tror jag. 🙂 Stefan Carlsson, Viktor Robertsson, Johannes Börjesson, Niclas Jonsson och Magnus Bertilson.

Långedrag SHC mot Högsbo F&FT. Niclas Jonsson, Johannes Börjesson samt Robin Johansson som kröker sig för tyngden.

Domaren Ronny Öhlander i rampljuset.

Jag vet inte vem det där på marken ska föreställa. 😛 Okänd och Jimmy Karlsson i Högsbo HS flanerar.

Högsbo Hills målvakt Thomas igen.

Högsbo HS mot Långedrag SHC. Oscar Lindmark, Magnus Bertilson, domaren Ronny Öhlander och Christian Peschardt.

Långedrag SHC mot Partille Bulls. Här har vi en stor del av gräddan från HHHS 2007. Magnus Bertilson uttagen i Stjärnlag 2, mästarmålisen Johannes Börjesson, domare Ronny Öhlander, Bäste Defensive Spelare Niclas Jonsson samt Bäste Spelare Gustav Linde som checkar.

Långedrag SHC mot Partille Bulls. Magnus Bertilson, Philip Gustavsson, Mikael Thompson, Gustav Linde och Niclas Jonsson. (Sist här har vi alltså årets mål- och poängkung i någon sorts närkamp med Bäste Defensive Spelaren.)

Här går det undan. Långedrag SHC mot Partille Bulls. Niclas Jonsson, Johannes Börjesson, Philip Gustavsson, Patrik Lundqvist bakom domare Ronny Öhlander samt Gustav Linde.

Högsbo F&FT mot Högsbo HS. Robin Johansson till vänster och Martin Jellback i mål är båda kamerablyga. 😛

Högsbo F&FT mot Högsbo HS. Oscar Lindmark, okänd, Robin Johansson och Martin Jellback.

Högsbo F&FT mot Högsbo HS. Oscar Lindmark närmast och Robin Johansson i grönt vänder, återigen kamerablyg. 😛

Ivriga spelare i Partille Bulls. Mikael Thompson, Philip Gustavsson, Gustav Linde och Patrik Lundqvist.

Högsbo F&FT:s Sara Alavik och HHHS-legenden Stefan Carlsson.

Högsbo HS mot Högsbo F&FT.  Okänd, Oscar Lindmark, Jimmy Karlsson och Stefan Carlsson.

Långedrag SHC mot Högsbo Hills. Magnus Bertilson står och ser på hur Niclas Jonsson hämtar bollen. Linus till höger har samtidigt insett att den är förlorad.

Familjer till funktionärer.

Långedrag SHC mot Högsbo Hill. Johannes Börjesson, Magnus Bertilson, Niclas Jonsson, Matthias Hansson(Täckt), Oskar Alsing och Viktor Robertsson. Den senare var från sin centerplats alltigenom mycket bra både offensivt och defensivt och utsågs som den positionens spelare i Stärnlag 1, alltså bästa center.

Långedrag SHC mot Högsbo Hill. Johannes Börjesson och Niclas Jonsson.

Långedrags Magnus Bertilson hanterar boll.

Högsbo Hill mot Långedrag SHC. Linus, Matthias Hansson, Oskar Alsing och Magnus Bertilson.

Högsbo Hills Oskar Alsing ”latjar” lite. 😀

Högsbo Hills Linus i sina coola jeans, Matthias Hansson samt Långedrags Niclas Jonsson.

Långedrags Johannes Börjesson.

Långedrags Johannes Börjesson och Niclas Jonsson.

Treorna Partille Bulls: Patrik Lundqvist, Gustav Linde och Philip Gustavsson. Saknas gör Mikael Thompson.

Finalisterna Högsbo F&FT: Sara Alavik, Stefan Carlsson, flörtaren Robin Johansson och Martin Jellback.

Mästarna Långedrag SHC: Viktor Robertsson, Johannes Börjesson, Niclas Jonsson och Magnus Bertilson. Allt-i-Allon Jörgen Torstensson vid bordet.

Högsbo HS till vänster hade gott om tålamod efter elimineringen.

Långedrags Niclas Jonsson tar emot priset som Bäste Defensive Spelare av Fredrik V Torstensson.

Annonser%d bloggare gillar detta: