HHHS V 2003

Sol, sen regn och åter regn

Av Fredrik den 27 maj 2007

Under turneringens första år spelade vi alltid under bar himmel och vi hade oftast tur med vädret. Dock inte så under HHHS 2003. Matcherna spelades på en med HHHS-mått mätt liten rink bredvid fyrkanten på Västerhedsskolan i Högsbo.

Till en början var det vackert väder och Stefan Carlssons lag som var alldeles för mäktigt för att det ens skulle kunna bli någon spänning i turneringen hade mycket väl också fått fler svåra matcher under grundserien. Delvis därför att ett annat starkt lag inte dykt upp, fega som dom var.

Ganska tidigt under grundserien medan solen fortfarande sken dök en reporter från tidningen Frölunda upp och intervjuade en del av spelarna. Tyvärr var Jörgen från Valvteglet inte på plats när hon kom så istället pratade Marcus, en för dagen funktionär från fritidsgården på Axel-Dahlströms Torg, gott om vad han själv hade åstadkommit under förmiddagen.

Jag vet inte om det var innan eller efter reportern var där, men vid ett eller kanske snarare två tillfällen dök en i Högsbo välkänd figur upp förfriskad som vanligt. På vägen ner mot Axel var han till synes nöjd som en lärka helt ovetandes om att hans flaska i påsen över axeln hade sprungit lös och sipprade droppe för droppe ner längs ryggen, ner på marken. Detta måste han dock ha blivit varse om när han en stund senare kom tillbaka upp för backen, ty numera var han nämligen arg och tog faktiskt även för sig lite fysiskt där inför alla barnen. Jörgen från Valvteglet var dock där och avvisade honom från platsen.

Sen började det regna. Herre gud vad det öste ner och vi vid sekretariatet satt med paraply över oss och beskådade hur de tappra krigarna badade streethockey där på asfalten framför oss. Många kullager rök nog den eftermiddagen men de som till slut segrade, för övrigt Stefan Carlssons lag nämnt ovan, samt alla andra deltagare, kunde gå hem med huvudena högt efter tzunami-turneringen HHHS 2003.

För övrigt när det gäller statistik och laguppställningar så har jag dem inte just nu, kanske för att jag flyttat fyra gånger sedan dess men jag är rätt övertygad om att de ligger hos morsan i Bergsjön bara för mig att orka hämta en vacker dag. Lite bilder kommer dock upp så fort som möjligt.

Hej så länge.

Annonser

5 responses

19 04 2008
Robbin

Henke S? är de Sigelin eller hur de stavas då eller?

19 04 2008
HHHS-Fredrik

Ja det är han. Det var alltså ingen vidare match men Skoglund visade sig med andra ord vara modig på flera sätt under den turneringen. =P

14 05 2008
Robbin

Alexander Karlsson inte Skoglund..

29 06 2008
Skoglund

Jo Fredrik jag är helt säker på att jag var där i början av turneringen, jag minns väl den dagen när det började regna så fruktansvärt. Jag spelade med Robin Johansson’s lag, jag hade hockey träning å hann inte tillbaka.

Inte mitt fel att dom andra inte dök upp å spelade.

men men det har hänt, ingen idé att tjöta om det nu.

Comeback?? hmm jaa du jag vettefan, får tänka över saken.. ha de gött // Skoglund

29 06 2008
HHHS-crew

Gör det, just Robin Johansson försöker dra igång ett till Högsbolag. Din åsikt är f.ö. noterad och jag tar t.o.m. bort den detaljen så länge tills jag fått saken om uteblivandet bekräftat. Då jag la till dem i artikeln sent i våras så kan det kanske t.o.m. vara så att mitt minne svikt pga den kontrovers som på ett eller annat sätt måste ha uppstått när du stack och därmed lämnade laget i sticket. Jag var som yngre tämligen irriterad på de som stack för vanliga träningar och t.o.m. till vanliga matcher då du säkert nu inser att det inte gjort någon skillnad när det gäller framtida proffsspel.
Det kan alltså ha varit ett helt annat lag, vilket får mig att tänka… 🙂 Jag tror jag har det rätta svaret nu men väntar tills jag fått tag på papprena. Vilken var ålderskullen som i mångt och mycket saknades? Den gyllene HHHS-årskullen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: