Regler

Reglerna är under utvärdering tillsammans med vissa av lagen, speciellt Hög Klubba kommer att ändras.

Vissa viktiga förtydliganden: Här

Utrustning:

Alla spelare ska använda knäppt hjälm under alla spelsekvenser i turneringen, tappar man hjälmen måste man genast lämna planen och inte återträda på den förrän man har satt på sig hjälmen och knäppt den igen, här kan ju en lagkamrat lämna tillbaka hjälmen. Spel utan hjälm ger utvisning, se nedan.

Motståndare som avsiktligt slår av hjälmen på en spelare får matchstraff enligt nedan och om någon på något sätt förhindrar att hjälmen kan ges till den som tappat den kommer denne att bli utvisad enligt Osportsligt Beteende nedan.

Alla spelare ska ha med sig inlines, hockey- eller innebandyklubba(Femkroneregeln gäller här, böjen får inte vara större än så på någon plats.) och hjälm med knäppning. Sedan bör man ha antingen långärmade byxor och tröjor eller knä och armbågsskydd. Vi rekommenderar självklart det sistnämnda samt användning av suspensoar.

Målvakter behöver inte använda inlines. De ska däremot ha med sig hjälm med heltäckande skydd för ansiktet, målvakts-, hockey- eller innebandyklubba, plock, stöt, benskydd, magplatta och suspensoar. Vi rekommenderar något slags målvaktsbyxor och axelskydd på detta. Hemmagjorda benskydd får inte vara bredare än vanliga benskydd. Om någon målvakt saknar något kan vi kanske hjälpa till så hör av er, men då är det också risk att ni tvingas dela utrustningen med andra deltagare.

Utvisningar:

Utvisning på 1 minut ges när: man Spelar utan Hjälm. Tacklar (Se nedan). Slashar någon någonstans. Hakar kropp, armar eller ben. Headbutting när man kör klubbspetsen i någon annan. Crosschecking när man håller i klubban med båda händer och stöter den mot en motsåndare. Hög Klubba(Över höfthöjd när spelaren står rak). Spelare i målgårdarna. Osportsligt Beteende mot motståndare eller domare (Fördröjning av spelet, tjat på domaren när han gjort sina beslut eller att säga fula ord mot annan, eller liknande.) Interference när man går i närkamp med en motståndare som inte har bollen. För spelare med innebandyklubba gäller femkronorsregeln, vilken innebär att böjen inte på något ställe får vara större än så.

Matchstraff också i nästa match ges vid Slagsmål, men även för samtliga förseelser ovan om dessa har varit mycket grova. Att två gånger i samma match bryta mot femkronorsregeln ovan ger detta straff.

I sista fall har domaren rätt att avstänga en spelare för resten av turneringen om han eller hon gjort sig förtjänta av det.

Domaren har full makt när det gäller alla beslut och kom ihåg att du har ansvar för allt vad din klubba gör.

StreetHockey i HHHS:

Tacklingar: Nej, det är inte tillåtet att tackla i StreetHockey men däremot kan man komma i närkamper med motståndare som vi ser är när spelarna når närkontakt med varandra med en vinkel av 45 grader eller mindre. Domaren bedömer självklart här vad som är en tillåten närkamp och inte. Närkamper får bara ske med spelare som har bollen annars ges utvisning enligt Interference, se ovan.

Tekningar: Tekningar sker på en av de tre tekningspunkterna som finns i mitten av planen och i mitten av lagens båda zoner. I matchens början väljer det lag som står som hemmalag  vilken sida där denne spelare vill ha sin klubba, sedan får motståndaren nöja sig med den sida som finns kvar. I början av andra gör bortalaget detsamma. Efter gjorda mål väljer de som gjort målet sida först. Efter utvisning väljer de som just fick numerärt överläge först. Vid utvisning tas tekningen i förövarens försvarszon. Bollen måste studsa innan man får ta den och domaren får avvisa en tekare som missköter sig.

Inspel: När bollen går utanför planen stoppar domaren klockan och någon i det lag som inte spelade ut bollen får göra inspel med tre meter fri zon runt sig.

Målvakten får bara greppa pucken när valfri del av hans/hennes kropp befinner sig i dennes målgård som är en 2 meter bred halvcirkel framför målburen där som sagt ingen annan än målvakten får befinna sig.

Planens storlek: Ca. 30 x 15 meter.

Speltid: 2×10 minuter effektiv tid i Stora HHHS och 2×5 min effektiv tid i Lilla HHHS.

Målbur: Innebandymål.

Bollen: Vi spelar med en innebandyboll stoppad med tyg av samma vikt som en plastpåse, studsar mindre.

Hemlig tidtagning: Domaren säger till när två minuter återstår av halvlekarna, han svarar annars inte på frågor om hur långt matchen gått.

Poäng, avancemang, sudden death och straffar:

Under grundspelet ger vinst 2 poäng, oavgjort 1 poäng. Ingen förlängning om det blir lika. Under slutspelet är det dock sudden death 1×5 minuter som gäller, om det efter övertiden fortfarande är lika så blir det straffar, tre för varje lag, lottning om ordning. Skytten får ett skott och måste hela tiden röra sig framåt i banan.
För att avancera till slutspel gäller: 1, Poäng. 2, Inbördes möten. 3, Målskillnad. 4, Minst insläppta mål. 5, Gjorda mål. 6, Vinster. 7, Omspel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: