Att ta ner bollen med handen

12 06 2009

En replik i förra inlägget av signaturen Gustav frågade om hur det är med denna sak  och jag tänkte man kan komma med förslag på lösningar bland replikerna här. Vad passar i streethockey med allt vad det här innebär?

Nu kör vi brainstorming.

Annonser

Åtgärder

Information

15 responses

13 06 2009
Niclas

Vet att när vi har spelat här hemma på planen genom åren så har alltid nedtagning med handen varit tillåtet. Är ju tillåtet att plocka ner pucken med handen i hockey så det känns rimligt. Jag vet exakt hur det står i regelboken i hockey men man kan väl tillägga att bollen måste vara över ens axlar eller dylikt för att det ska vara tillåtet. Som sagt, brainstorming.. 🙂

/Niclas, LSHC

13 06 2009
Niclas

Oj då, tryckfelsnisse har varit framme ser jag. Givetvis ska det stå VET INTE exakt hur reglerna ser ut i hockey, och inget annat.

Trevlig helg

14 06 2009
Gustav

Hej hej! Jättekul att du tog upp frågan. Vi är ett gäng från Skara som alltid spelat med att man får ta ner bollen med handen, men givetvis inte greppa den 🙂 Så vi är förstås för att man får ta ner den med handen!

14 06 2009
Jimmy

tjena! Jag tycker definitivt att att man borde få köra med den regeln: att ta ned bollen med handen men inte greppa..
Jag är med i ett lag från Skara och vi har alltid kört med den regeln.
Det blir bättre spel! 🙂

14 06 2009
MMLHC

Håller med Jimmy och Gustav!

http://www.mmlhc.wordpress.com

14 06 2009
Fredrik

Jo, men sen gäller det passningar med handen också, det borde vara förbjudet? Det måste alltid vara en själv eller motståndare man tar ner bollen till?

14 06 2009
Lucas

Hmm, märkligt. Kan lova att jag postat ett inlägg här innan. Men men, håller i vilket fall med er andra angående frågan att det bara är typ ”dämpning” utan greppning som gäller. Detta är också ur säkerhetssynpunkt bra om vi vill stävja höga klubbor och dylikt då någon kanske får hjärnsläpp å slänger upp en klubba å viftar i luften. Finns alternativet med ”nedtagning” minskar det skaderisken.

Handpassning, bara till sig själv ja, med den lilla planen går det inte att dela in det i defensiv och offensiv zon på samma sätt som i ishockey där det är tillåtet i defensiv zon med handpassning, men icke i offensiv zon.

15 06 2009
Gustav

Håller absolut med er där Fredrik och Lucas! Man får absolut inte handpassa, utan bara ”dämpa” bollen till sig själv (eller motståndare) och jag lovar att farliga, höga klubbor, lär vi se mindre av om man får använda sig av detta istället!

15 06 2009
Mattias Ohsol

handpass i egen zon ok? 🙂

17 06 2009
Martin

Tjenna,
Vi i Johanneberg Ninjas brukar också lira med att nedtagning med handen utan greppning är ok. Mitt förslag för handpassningar är att förbjuda det helt och hållet, främst för att göra bedömningar lättare men även för att det är mer ”classic hockey”! 🙂

/Martin

22 06 2009
Fredrik

Ja, att till sig själv eller motståndare ta ner bollen med öppen hand ska vara tillåtet över hela banan!

7 07 2009
nils

klart man får slänga ut bollen ur egen zon? så länge man inte greppar den?

7 07 2009
Fredrik

Slänger man så håller man. 😉 Men jag antar att det vi kommit fram till här tidigare medger att man får slå ut bollen, så länge den då går till motståndare.

12 07 2009
nils

oj viktigpetter

12 07 2009
Fredrik

Jag försöker bara svara på de frågor jag får även om vissa av dem snarare i sig låter som svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: