Man får vad man betalar för

3 02 2009

En lösning för att fixa problemet som kommer med expansionen och det därmed ökade behovet av funktionärer är att ta en anmälningsavgift av lagen för att avlöna dem med. Dessutom hade vi ju allvarliga funktionärsproblem redan förra året. Våra sponsorpengar går sedan som vanligt till sådant som priser, lotteriet, planhyran osv.

Om det blir som vi tänker att vi sätter gräns på 16 lag i vuxenklassen samt åtta i båda de mindre och vi spelar på två planer så krävs fyra domare samt tre till för protokoll och de individuella utmärkelserna. Nu är jag inte helt inläst på skattesystemet men vad varje funktionär bör få netto är väl 750 per dag kanske. Detta blir totalt 10050 kronor. Delar vi antalet lag som är 32 med det så får vi fram 314 kr per lag.  Detta bör isåfall dock vara ca. 450 i stora klassen och 200 i de båda mindre med tanke på antalet spelare i lagen samt att inga individuella utmärkelser ges i de senare. 56 spänn per spelare i vuxenklassen och 40 i de mindre är ett fullt rimligt pris för två heldagars action.

Allt ovan är alltså utan skatt vilket vi eventuellt måste korrigera på olika sätt för. (Anmälningsavgifterna och/eller funktionärsarvodena.)

Detta betalsystem kräver också att anmälningarna måste vara inne senast en månad innan turneringen för att vi skall kunna anpassa oss efter eventuellt lägre deltagande vilket ju får som effekt att vi inte kan avlöna funktionärerna med lika mycket och speldagarna därmed måste kortas.

Jag har nu fått ett svar från skattemyndigheten angående allt detta men det verkar förstås krångligt och det ligger uppenbarligen inte i deras intresse att förenkla för spontanidrott för ungdomar! Jag jobbar på besked fortast möjligt.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: