HHHS 2008: Skånsk invasion avvärjd

31 08 2008

Det blev det sist anmälda och i min mening det på förhand mest mystiska laget Zeltra Spiders som tog hem segern efter vinst i finalen mot MMLHC Ängelholm. Mästarnas spelare kommer från runtom i Göteborg.

Mästarna Zeltra Spiders

Mikael Mohlin
Philip Andersson
Fredrik Boman
Tobias Litsen-Åhlén
Christopher Lyrhem

Finalisterna MMLHC Ängelholm

Simon Jaldefjord
Patrik Hammargren
Fredrik Holm
Robert Karlsson
Kim Persson
Hans Thörncrantz
Peter Wrebe Larsson

Treorna Oxie Landhockeyklubb

Fredrik Lindfors
Patrik Jonasson
Marcus Landin
Andreas Magnusson
Sebastian Malmborg
Adam Olofsson
Simon Olofsson

Troféegalan

Bäste Spelare: Philip Andersson
Bäste Målvakt: Mikael Mohlin
Bäst Defensiv: Adam Brasar
Bäst Offensiv: Philip Andersson
Årets Kämpe: Kim Persson

Fyrorna Partille Bulls

Mikael Thompson
Sara Alavik*
Adam Brasar
Stefan Carlsson*
Philip Gustavsson
Gustav Linde
Patrik Lundqvist
* Utslagna spelare som
kompletterade i bronsmatchen

Turneringen kunde ha fått en bättre start. När vi dök upp på spelplatsen under lördag morgon så såg den uppsatta spelplanen ut som en driving range i golf med sargen uppsatt som bollnät två meter bakom bandysargen som ju är en decimeter hög. Den hade betongfundament vilket ledde till att det tog åtminstone tjugo minuter för fyra man att dra och knuffa den på plats de totalt fyra metrarna. Detta ledde till att bl.a resultattavlor och kritning av linjer inte hanns med ordentligt innan matchstart.

Vår domare som tidigare lämnat återbud pga skada men åter öppnat upp för deltagande hörde sedan av sig halv tolv med återbud pga samma skada. Detta ledde till ett starkt förfall av stridsmoralen hos vår inkallade ersättare Fredrik Torstensson som då minst sagt inte kände sig särskilt säker på sin sak. Brorsan Conny tog då mod till sig och tog på sig halva ansvaret. Man kan uttrycka det som att vad som vädrades var en katastrof, vilket dom båda senare valde att uttrycka som så att det inte är bra med två domare som båda till sin natur är konflikträdda. Denna egenskap har för- och nackdelar men i en roll som denna är det ingen tillgång.

Under dagen dök sedan inte Floda Klockrent SH upp medans Brunnsbo Panthers hade för få spelare vilket de ändå var på plats för att meddela. Det senare innebär förstås en mycket starkt förmildrande omständighet gällande deras framtida deltagande i turneringen. Tråkigt blev det ju dock ändå för båda lagens motståndare.

Gruppspelet under lördagen kan som helhet sammanfattas som ett kaos som vi var glada över att ha fått ur vägen.

Inför slutspelet på söndagen gick som planerat alla lagen vidare eftersom vi inte kunnat seeda gruppspelet pga vår kraftiga expansion. Ettorna i de fyra grupperna var direktkvalificerade till kvartsfinal medans tvåor och treor skulle möta varandra för att ta sig till dessa matcher. Tråkigt var dock att ena laget i de tre första åttondelsfinalerna valde att inte dyka upp och dessa kommer därför att genomgå en lättare individuell prövning angående sitt framtida deltagande i HHHS, även om nästa år än så länge av många anledningar ligger långt utanför mitt intresse.

Bortsett från detta fungerade söndagen rent organisatoriskt betydligt, betydligt bättre.

Kvartsfinal 1 stod emellan MMLHC Ängelholm och Högsbo Highlanders SH och slutade 6-1 till pågarna. Dessa skulle komma att möta vinnaren mellan Fritsla Hockeyklubb och Partille Bulls där de senare vann med 3-1. På andra sidan slutspelsträdet stod Zeltra Spiders mot regerande mästarna Långedrag SHC där de blivande mästarna kom att gå fram till 4-0 i en match som slutade 5-3. Dessa skulle komma att möta Oxie Landhockeyklubb som slog Kävlinge Mighty Pro med 3-2 i sudden death.

I semifinal 1 möttes alltså MMLHC Ängelholm och Partille Bulls och även om matchen länge var jämn så vann skåningarna till slut med 6-2. I andra besegrade Zeltra Spiders säkert Oxie Landhockeyklubb med 5-0 efter att de två första gjorts av Christopher Lyrhem.

Vid det här skeendet genomfördes Lotteriet bland de lag som valt att stanna, ett lotteri som först möttes av frågande blickar men som snabbt utmynnade i trånande sådana mot de tre vinnare som mottog ett certifierat autografkort från Upper Deck. Jason Spezza, Roberto Luongo/Markus Näslund och Henrik Lundqvist var de som hade tagit sig tid för signerandet. Högsbolaget tog emot lotter för hela laget och skulle i efterhand internt lotta ut Spezzan de vann.

Bronsmatchen stod mellan de båda förlorarna varav en i matchen kom att ändra detta epitet till vinnare. Partille Bulls tog inför matchen in Stefan Carlsson och Sara Alavik från redan utslagna Högsbo Highlanders, något som var möjligt eftersom laget spelat turneringen så långt med bara fem man. Oxie Landhockeyklubb låg länge steget efter i protokollet men kvitterade inte bara i slutet utan tog också ledningen bara för att åter förlora den men vinna matchen i sudden death.

Finalen mellan MMLHC Ängelholm och Zeltra Spiders inleddes av att skåningarna gjorde 1-0 redan efter nio sekunder varpå göteborgarna kvitterade tolv sekunder senare. Efter det kom de goa gubbarna att kontrollera matchen kanske främst genom den kommande mottagaren av prisen som Bäste Spelare och Bäste Offensive Spelare Philip Anderssons totalt fem mål i 7-4-segern samt lagets målvakt Mikael Mohlin som sedermera kom att bli utnämnd till turneringens Bäste Målvakt.

Intressant var att Philip Andersson redan under dag ett uttryckte en viss säkerhet över att laget skulle vinna, något som vid tillfället lät något för självsäkert men som ju i själva verket visade sig vara en korrekt bedömning av vad som komma skulle.

Funktionärer var förutom bröderna under lördagen Peter Karlsson från Högsbo Fritid som var duktig på att vara duktig och under söndagen Johannes Haglund som hade bättre koll. Pastasalladen för funktionärerna stod Sandra Nordling och Tina Diaz för.

De närmaste dagarna kommer inte bara utförligare referat att publiceras utan även Stjärnlag 1 och 2 att presenteras då vi finner sådana vara riktigt fräcka. Poängligan är ju också något att se fram emot liksom bilder. Och glöm inte alla nya spelarprofiler. 😀

Dessa utvalda bilder har hittills inkommit:

Domarna Fredrik och Conny Torstensson. Fredrik har tagit av sig brillorna för historiebokens skull.

Foto: Malin Sundberg

Gruppspelsmatchen Fritsla Hockeyklubb mot Oxie Landhockeyklubb. I skor ser vi ena domaren Conny Torstensson göra ett utspel mot bollen.

Foto: Fritsla HK.

Samma match, Fritsla HK i anfall mot Oxie LHK. Västgötarna vann med 3-1.

Foto: Fritsla HK.

Semifinalen Partille Bulls mot MMLHC Ängelholm. Vi befinner oss i skåningarnas(I svarta tröjor) försvarszon i vad som upplevs som starten av en kontring.

Foto: Malin Sundberg

Semifinal mellan Partille Bulls och MMLHC Ängelholm. Förortskillarna i grön/rött och Patrik Hammargren i svart.

Foto: Malin Sundberg

Stora delar av MMLHC Ängelholm under matchen innan finalen. Kim Persson i turneringens coolaste hjälm, den gula.

Foto: MMLHC Ängelholm

Bronsmatchen: Partille-Oxie

Foton: Malin Sundberg

Conny tar till flykten efter lyckad tekning.

Oxies bänk under matchen. Fotograf Malin Sundberg i blåvit-randigt.

Foto: MMLHC Ängelholm

Partilles Philip Gustavsson med sin karakteristiska klubba mot motståndarens ben. Simon Olofsson i Oxie LHK är det som är utsatt. Stefan Carlsson framför eget mål.

Simon Olofsson pressar målvakten Mikael Thompson medans Stefan Carlsson försöker hjälpa. Philip Gustavsson uppe till höger i ryggen på en motståndare.

Bollen gick dock inte in, här ser vi eftermälet.

Sara Alavik #3 träder in för att slutligen lösa situationen.

I sudden death tog dock det roliga trots det slut. Oxie slutade trea.

Laget utbröt då i segerdans som grannarna från Ängelholm snabbt blandade sig in i.

Finalen Zeltra-Ängelholm:

Foton Malin Sundberg

För Zeltra i röda hjälmar turneringens Bäste Spelare Philip Andersson, Bäste Målvakt Mikael Mohlin och Tobias Litsen-Åhlén, Årets Kämpe Kim Persson i svart.

Sekvensen fortsätter och nummer 87 Hans Thörnqrantz har smygit upp.

Zeltra återigen i anfall, det var mycket av den varan. #84 Peter Wrebe Larsson försvarar.

Ytterligare ett anfall.

Zeltra var oftast ett steg före…

…även om Ängelholms friskus Kim Persson försökte och försökte hela matchen.

Mot slutet pressade skåningarna gång på gång men oftast utan att få utdelning på de blivande mästarna och deras fenomenale målvakt Mikael Mohlin.

Desperationen hos pågarna växte allteftersom tiden bara gick.

Bollen bakom mållinjen men utanför.

Prisutdelningen:

Foton Malin Sundberg

Oxie Landhockeyklubb får varsin tredjeprisstatyett av dagens utdelare Isatuva.

MMLHC Ängelholm har just fått andrapriserna.

Zeltra Spiders med förstapriserna.

Kim Persson i MMLHC Ängelholm tar emot priset som Årets Kämpe.

Philip Andersson i mästarna var Årets Offensive Spelare.

Adam Brasar fick Årets Defensive Spelare men hade redan lämnat slagfältet.

Mästarna fick också Årets Målvakt genom Mikael Mohlin.

Philip Andersson blev också Årets Spelare, vilket är mer än varje man kan bära.

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

1 09 2008
Lucas

Tyckte nog ändå min 60-talare, SPAPS-hjälmen var snäppet vassare än VM-hjälmen =D

1 09 2008
HHHS-crew

Haha, jag får se in i det alltså. Är det den vita eller? Ängelholmarnas målvakt hade ju en bra en också.

1 09 2008
Lucas

Precis, den vita. Haha jo, den målvaktshjälmen var helt klockren. Värre än Arturs Irbe. För att bräcka den nästa år får man ta och införskaffa en riktig vit hockeymask… =P

2 09 2008
Hammar

Hehe den e sjukt ful den hjälmen ja haha. Men vår målis e ju som han e hahaha

synd vi spelade som ett gäng nötter i finalen.. vi får ge fan i att gå ut och festa nästa år=)

vi har iallafall målrekordet.. det är inte fel det heller

2 09 2008
HHHS-crew

Jag tycker det är mer imponerande att ha rekordet som det lag som släppt in flest i en match.

2 09 2008
Hammar

Haha. det e inte d¨ligt det heller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: