Långedrag SHC mästare 2007!

27 08 2007

Ja vad ska man säga? Jo först och främst att det var vild kamp om pallplatserna, förmodligen historiens jämnaste grundspel som faktiskt innebar att om Högsbo Frid & Fröjd Träslöjd hade slagit Partille Bulls i sista grundspelsmatchen istället för tvärt om så hade de båda lagen ändå fått möta varandra i semi, fast seedade ett och fyra istället för fyra och ett som nu blev fallet så att säga. De fick nu den segern i semin istället vilket kan antas ha varit det som egentligen betydde något. Stefan Carlsson rundade i Sudden Death kassen från höger och satte den via målvaktens axel i närmsta krysset med en backhand kan tänkas. Wow.
Segrarna då? Jo Långedrag SHC bestod av ett mycket jämnt lag och på den nivån att namnbytet endast dagar innan turneringen från Allstars till SHC (Street Hockey Club) knappast hade varit nödvändig. De hade en fullt konkurrenskraftig målvakt i Johannes Börjesson längst bak, den blivande Bäste Defensive spelaren Niclas Jonsson, en sniper i form av Magnus Bertilson och ett rivjärn med målkoll av sällan skådat slag i Viktor Robertsson. Det ska bli spännande att se hur många av dem som återfinns i turneringens riktiga All-Star Teams snart.
Hör på denna då: Högsbo Hills Oskar Alsing blev tvungen att bege sig innan bronsmatchen för att hinna tillbaka till sitt regemente där han legat stationerad i en månad nu. Det är en första för allt och detta var sannerligen ännu ett nytt skäl att avvika från HHHS på. En spelare från Högsbo HS ersatte honom i bronsmatchen och gjorde ett mål och två assists i en match som Högsbo Hill ändå förlorade mot Partille Bulls.
Partille ja, de hade i mål historiens äldste spelare i HHHS, still going strong Mikael Thompson snart 48 år ung. Den absoluta höjdpunkten fanns dock i Gustav Linde som efter att ha visat prov på helt fantastisk teknik, målsinne men även defensivt ansvar blev utvald till både Bäste Offensive Spelare och Bäste Spelare. När laget mötte Högsbo Frid & Fröjd Träslöjd i grundspelets sista match nämnd tidigare så gjorde han lagets alla mål i 6-3-vinsten. Laget fylldes sedan på av två spelare jag inte vet vem som är vem av men de heter i alla fall Philip och Patrik och medans en av dem inte var långt ifrån priset för Bäste Defensive Spelare hade den andre ett ruskigt slagskott att uppvisa med vilken han bl. a noterade ett hattrick.
Silvermedaljörerna Högsbo Frid & Fröjd Träslöjd ledda av Stefan Carlsson som i och med finalplatsen tog sitt tredje HHHS-silver att lägga till sina fem guld hade dock mer att komma med. Tyvärr blev ju Frölunda Indians J20-gubbe Tim Thysell tvungen att tacka nej till deltagande i årets HHHS på grund av att han blivit strandsatt i Finland med övriga Super Elit-laget en dag för länge. Frid & Fröjd Träslöjd hade nu istället dels turneringens Bäste Målvakt Martin Jellback att skryta med, eller enligt honom själv sköter han den biten bäst själv fick jag höra av en av hans polare efter utnämningen. Nu skulle det tydligen inte bli någon hejd på skrytet från hans sida blev sagt, men bra var han trots allt.
Turneringens ende tjej spelade som en hel karl i defensiven och sköt också ett hattrick medans Thysells ersättare Robin Johansson är en bra målskytt även om humöret sviktade i motgång.
Högsbo HS då? Jo de var ett gäng 14-åringar som säkert har framtiden för sig i HHHS, i år blev det respass efter fyra raka förluster och -23 totalt i protokollet. Christian Peschardt i mål belönades dock efter turneringen med Årets Kämpe efter att han i deras båda första matcher samt i den sista visat prov på att hela tiden ha inställningen att matchen fortfarande står lika. Han påminner om Dany Khoshaba som var målvakt i bl. a. Högsbo StreetCats i början av årtusendet på det sättet även om Peschardt nu inte gick med upp i anfallet titt som tätt som Khoshaba brukade göra. 😀 Nu undrar ni kanske varför jag drog upp honom i en text om HHHS 2007 men nu råkade Högsbo StreetCats också vara mitt lag på den tiden samt att själva klubben var det jag som bildade tillsammans med brorsan. 8)
All heder i alla fall till samtliga deltagare i HHHS 2007 som också fick med sig varsitt hockeykort från vårt lotteri hem varav sex var autografkort eller jerseykort.
Tack också till domaren Ronny Öhlander som ställde upp trots att det var på hans bröllopsdag, en mycket bra insats som vanligt från honom lägger jag till.
Turneringens allt-i-allo och arbetshäst Jörgen Torstensson är inte att förglömma, utan honom hade ingen turnering kunnat genomföras.
Och så tar väl jag åt mig lite av äran också. 😛 Jag balanserade protokollförandet med spelare som mestadels inte hade några nummer med att samtidigt utse och notera de olika matchernas Bäste inom våra fem olika kategorier som har framkommit i texten. Detta kom sedan att utgöra var de olika priserna för dessa hamnade. Det var svettigt men definitivt värt det, till nästa år ska vi dock ha en mer specialinriktad jury med bl. a. mig i den så att jag bara kan sitta och äta bananer, dricka Jolt-cola och njuta av högklassig StreetHockey.
Eller vad säger jag? Nästa år är det ju meningen att både jag och brorsan ska göra comeback ju, Högsbo StreetCats återuppstår alltså om så är möjligt. 8)

Ps. Jag skickar mail till alla lagledarna om att komplettera alla spelarnamn. Mer info om turneringen kommer upp efter hand som jag orkar.

God natt.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: